Ny termin

23.01.2018

Nu har en ny termin startat på Operahögskolan. Vi hade en gemensam terminsupptakt för hela SKH på K-märkt där vi hade något av en open stage och fick se lite av vad de andra skolorna gör. Från Operahögskolans sida var bidraget en scen ur Boheme med Isabella Lundqvist, William Davis Lind (se bild), Martin Lissel och Ebba Stahre.

Just nu uppdaterar vi alla personliga sidor med foton, titta gärna in under fliken Sångare.

Under kommande termin har vi en hel hög med föreställningar. Alla datum är ännu inte fastlagda men först ut är examensproduktionen för Maria Carlström, William Davis Lind, Fredrik Essunger, Martin Lissel, Kajsa Palmér och Ebba Stahre som gör kortoperorna The Old Maid and the Thief, The Telephone och Le Villi. Detta 3 och 4 mars.

Examensproduktionen för Caspar Engdahl, Isabella Lunqvist, Emma Sventelius och Saara Rauvala kommer vara ett samarbete med Smot (Smålans musikteater) och Riksteatrar. De framför operorna Glare och The Medium. I detta projekt ingår också två utbytesstudenter: Alina Delgadillo från Haute Ecole de Musique de Genève och Per Kristian Ruud från Kunsthøgskolen i Oslo.

Praktik på Kungliga Operan: Emelie Thoor i Fedora, Martin Lissel i Eugene Onegin, Kajsa Palmér och Ebba Stahre i Rosenkavaljeren. Mer uppdatering om det kommer. Emelie Thoor sin examensproduktion på Wermlansoperan i slutet av maj. Sigrid Vetleseter Bøe gör sin examensproduktion som Michaela i Carmen på Opera fest ukene i Kristiansund 1-17 februari.