HÄNDELSER

Vad händer i studentkåren?

Operahögskolan fyller 50 år som statlig konstnärlig högskola och det firar vi med en festivalvecka under vecka 50, den 10-13 december.

Operadax 2018

26.10.2018

Studenter från Operahögskolan vid Stockholms Konstnärliga högskola möter studenter från Kungliga Tekniska högskolan, KTH:s Akademiska Kapell i musik av bl. a. Bizet, Giordano, Grieg, Donizetti, Kálmán, Leoncavallo, Mozart, Strauss och Verdi.

Ögonblick

28.04.2018

Ögonblick är en operaföreställning med Operahögskolans kandidatstudenter i Åk 1 som hålls på Operahögskolan den 3-4 maj.

1a februari är det premiär för Carmen på Operaen i Kristiansund. Operaen har en operafestival i januari/februari varje år där årets stora föreställningar är Carmen och Kiss me Kate som spelas 7 föreställningar vardera.

Ny termin

23.01.2018

Nu har en ny termin startat på Operahögskolan. Vi hade en gemensam terminsupptakt för hela SKH på K-märkt där vi hade något av en open stage och fick se lite av vad de andra skolorna gör. Från Operahögskolans sida var bidraget en scen ur Boheme med Isabella Lundqvist, William Davis Lind (se bild), Martin Lissel och Ebba Stahre.

Josefine Andersson fick under söndagen en fjärdeplats i Copenhagen Lied-Duo Competition tillsammans med pianisten Nigar Dadascheva. Josefine går Master 1. Hon har tidigare gått Operaakademiet ochhar sjungit bl.a. Rosina i Barberaren i Sevilla med Det konglige teatret i Köpenhamn.