HÄNDELSER
Vad händer i studentkåren?

Operahögskolan fyller 50 år som statlig konstnärlig högskola och det firar vi med en festivalvecka under vecka 50, den 10-13 december.

Operadax 2018

26.10.2018

Studenter från Operahögskolan vid Stockholms Konstnärliga högskola möter studenter från Kungliga Tekniska högskolan, KTH:s Akademiska Kapell i musik av bl. a. Bizet, Giordano, Grieg, Donizetti, Kálmán, Leoncavallo, Mozart, Strauss och Verdi.

Ögonblick

28.04.2018

Ögonblick är en operaföreställning med Operahögskolans kandidatstudenter i Åk 1 som hålls på Operahögskolan den 3-4 maj.

I lördags gjorde Emelie Thoor debut på Kungliga Operan i rollen som Dimitri i Fedora. Fedora är en "kriminalopera" av U. Giordano och i huvudrollerna ser vi Malin Byström och Daniel Johansson. Emelie Thoor går i kandidat 3 och detta är hennes praktik. Hon kommer göra sin examensproduktion som Gertrude i Hamlet på Wermlansoperan 26-27 maj.

Drömmer jag?

12.03.2018

Nästa vecka går föreställningen Drömmer jag på Operahögskolan. Föreställningen är ett samarbete mellan Operahögskolan och Kungliga Musikhögskolan. Dirigenterna är studenter på musikhögskolans dirigeringsprogram, orkestern är också studenter på musikhögskolan medan sångarna går i Operahögskolans kandidat två. Föreställningen innehåller förkortade...